Завръщането на Духа на тигъра: Бургаска история на ужасите

April 8, 2010 3:14 pm Published by 1 Comment

Когато някой стар имот пречи на развитието на по-мащабни строителни начинания, често му се случват необясними свръхестествени трагедии и той изчезва, за да бъде прочистен път към развитието на амбициозните проекти.

В Бургас, на ъгъла на улица “Богориди” и “Републиканска” (сега “Цар Симеон”), най-хубавото място в града, имаше скромно дървено заведение тип кръчма, на име “Духа на тигъра”. Скоро след като то мистериозно изгоря, на негово място изникна нова жилищна кооперация на 4 етажа плюс приземен с магазини. От тогава са минали 10 години и сега децата в един от апартаментите започват да се оплакват от невидим терор.

Тъй като къщата е сравнително нова, семейство им също е отскоро на този адрес, което винаги носи известен стрес, особено при децата. Братчето е на 8 години, а сестрата на 11. Бащата е собственик на фирма, изключителен под-изпълнител на правителствени поръчки на Siemens и рядко е вкъщи, заради постоянните командировки в София. Децата страдат от подигравки в училище заради слухове за съмнителния бизнес на бащата, но отскоро нямат успокоение и вкъщи. Казват, че нощем чуват ръмжене, стържене на нокти и усещат леглата им да се тресат. Първоначално майката мисли, че всичко това е от училището и ходи да се кара на директора, но след като децата се събуждат с одрасквания по ръцете и краката, жената изпада в паника.

В безизходицата си тя извиква гледачка, която им казва, че в къщата има неспокоен дух, който няма да си отиде, докато не се поправи несправедливостта, която го е изпъдила от нашия свят.

Но какво би могло да върне баланса между световете и да успокои Духа на тигъра, или отмъстителното му завръщане е неизбежно?

Categorised in:

This post was written by admin

1 Comment

  • andjela says:

    Znachi tova zavedenie duhat na tigura beshe nashe i ne se kazva duha na tigura za6toto ima duh na tigar a za6to bqh adva sobsvenika prqkor ana ediniq be6e tigura a na ba6ta mi duha i sa gi sa4etali i se e poluchilo duhat na tigura i vse o6te ne e postroena zgradata i pojara ne be6e misteriozen kakvi sa teq gluposti???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *